Selecteer een pagina

Jouw centen op een spaarrekening parkeren, is ook op vandaag nog altijd minder interessant. Investeren in vastgoed om het dan te verhuren kan een prima alternatief zijn. Je vooraf goed informeren over de financiële kant maar ook over wat er allemaal op de markt is,  is dan een must.

Doelgroep en locatie

Beleggen in vastgoed om te verhuren, moet je met de nodige kennis doen. Vooraf rijzen er heel wat vragen. Ga je voor een woning of een appartement, een nieuwbouw of renovatie? Een woning is interessant voor gezinnen, een appartement eerder voor koppels en singles. Van het grootste belang wanneer je wilt investeren, is de locatie en omgeving. Stedencentra en de omliggende gemeenten zijn uiteraard in trek. Houd hier ook de bereikbaarheid, parkeergelegenheid en nabijheid van scholen en winkels in de gaten. Investeer je in een stadswoning zonder tuin, dan is een gezin veelal niet jouw doelgroep. Het komt erop neer een zoekende doelgroep te vinden, en zo de meest geschikte woning.

Nieuwbouw of bestaande woning

Vraag je ook af of je voor een nieuwe of bestaande woning kiest. Een nieuwe woning is naar de huidige normen en comfort gebouwd. Gerealiseerd door een sleutel-op-de-deurbedrijf heeft het pand als voordeel dat je in functie van de Wet Breyne kan rekenen op de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer of projectontwikkelaar. Bij een bestaande woning moet je bekijken of je niet te veel renovatiekosten zal hebben. Mocht je aan het renoveren slaan, werk met kwaliteitsvolle materialen. Dat loont nadien nog bij herverkoop van de woning.

Wie in vastgoed wil investeren, laat zich hoe dan ook het best bijstaan door een professional met marktkennis. (kcw)