Selecteer een pagina

Een verzorgde tuin staat netjes, zeker ook als je jouw woning te koop zet. Afhankelijk van het seizoen staan je wel enkele klusjes te wachten om de tuin er mooi te laten bijliggen.

Wie zijn huis in het najaar wil verkopen en denkt dat hij zijn tuin er nu zonder onderhoud kan laten bijliggen, slaat de bal mis. Onkruid wieden, kan nog even duren, net als het gras maaien. De haag snoeien, doe je eveneens in de nazomer. Eens de herfst echt toeslaat, kun je een bladblazer of hark nemen om de bladeren te ruimen.
Het voorjaar mag dan de ideale periode lijken om te planten, het najaar is eveneens prima geschikt om nog plantjes bij te halen. Wintergroene planten kunnen hun plaats krijgen op het terras. Zo ziet het terras er onmiddellijk extra sfeervol uit. Laat het tuinmeubilair ook gerust buiten staan. De kandidaat-koper ziet zo meteen de grootte van het terras wanneer het in gebruik is.  Ben je van plan om pas volgend jaar de woning te koop te zetten? Ook dan kun je nu al plantjes aanplanten, om zo tijdens het voorjaar met een piekfijne tuin te kunnen pronken bij potentiële kopers.

Heb je een vijver of andere waterpartij? Blijf ook deze dan verzorgen zoals je altijd al deed. Als er een zwembad in de tuin is, laat het rolluik dan oprollen om zo het mooie zicht op het glinsterende zwembad te hebben. (kcw)