Selecteer een pagina

Het idee dat huren weggegooid geld is, is een vooroordeel dat nog onterecht bij velen leeft. Want huren biedt wel degelijk voordelen.

Een woning of appartement huren, is relatief eenvoudig en biedt je de nodige flexibiliteit. Je hoeft niet veel stappen te ondernemen om een woning te huren. Het enige wat je moet doen, is een geschikte woonst zoeken, een contract tekenen en verhuizen. Veelal zal je wel moeten aantonen dat je solvabel genoeg bent om de huur te betalen. Budgettair weegt huren ook niet té zwaar door. Je betaalt elke maand de huur en lasten. Bepaalde (grote) onderhoudskosten worden door de eigenaar gedragen. Verder hoef je niet meteen aan je spaargeld te zitten en kun je verder sparen om later in een eigen woonst te investeren.

Spelen op zeker

Een extra voordeel aan huren, is dat je in deze woonst eerst kunt ontdekken welke noden en comfort je zoekt. En vergeet ook niet, elke gezinssituatie kan veranderen. Zo vorm je een beeld van wat later wel een woning voor lange tijd kan worden. Heb je op dit moment nog geen zicht op lange termijn of heb je gewoonweg andere plannen, dan is het aangeraden eerst de kat uit de boom te kijken. Met een tijdje te huren, speel je op zeker.