Selecteer een pagina

Wanneer je jouw woning te koop stelt, dan komt daar heel wat bij kijken. Wil je jouw woning zonder veel kopzorgen verkopen, overweeg dan om een beroep te doen op een expert.

Gemiddeld gezien geraakt een woning tussen de drie à vier maanden verkocht. In vele gevallen gebeurt die verkoop zelfs sneller. Maar er zijn ook woningen die langer te koop staan. Met ‘lang’ bedoelen vastgoedmakelaars dan meer dan zes maanden. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn: een pand waaraan nog veel renovatiewerk moet gebeuren, een pand waar minder vraag naar is, een storende woonomgeving of een te hoge prijs.

Correcte prijs

Een vastgoedexpert inschakelen voor de verkoop van jouw woning is zeker de afweging waard. Zo helpt hij/zij je in de eerste plaats bij een juiste prijszetting van de woning. Het schatten van een woning is weliswaar geen exacte wetenschap, maar ook geen nattevingerwerk. Een makelaar is de meest geschikte persoon om de woning naar waarde te schatten, zonder dat er een persoonlijke band met de woning meespeelt. Hij voert een objectieve waardebepaling uit en houdt rekening met factoren zoals de ligging, de grootte van het pand, de marktsituatie, …

Ervaring en kennis

Samenwerken met een vastgoedmakelaar betekent dat je een beroep kan doen op zijn kennis maar ook gebruik kan maken van zijn netwerk. Hij beschikt zelf over een klantenbestand van mogelijk geïnteresseerde kopers. Van het afhandelen van alle documenten tot het bezichtigen van jouw woning met kandidaat-kopers: de makelaar neemt het allemaal voor zijn rekening. Het enige wat je hoeft te doen, is te vertrouwen op zijn ervaring. Hij is voorbereid op de vele vragen van geïnteresseerde kopers en zoekt voor jou een koper. Tot slot begeleidt hij je tot het compromis en de ondertekening van de notariële akte. (kcw)